Valsgeld detectors

1-24 van 24
Bank note detectors

Valsgelddetectoren - eenvoudig bankbiljetten controleren op echtheid

Met een biljettendetector kunnen bankbiljetten snel en gemakkelijk worden gecontroleerd op hun echtheidskenmerken. Vooral wanneer het erom gaat een kassazone of een andere ruimte voor contante betaling doeltreffend uit te rusten, zijn automatische biljetvalidators de beste oplossing. Er zijn verschillende soorten rekeningvalidators.

Biljettendetectorpennen - De handigste manier om vals geld op te sporen

Het eenvoudigste type is beslist de bill checker pen. Hiermee trekt u een streep op het te controleren bankbiljet. Als deze streep van kleur verandert, is het biljet een vervalsing. De eenvoudigste en goedkoopste methode om vals geld op te sporen. Ideaal wanneer u snel moet zijn en er geen plaats in uw zak is voor een grotere valsgelddetector.

Billendetector met UV-lampen of black light

Een biljettendetdetector die met een UV-lamp werkt, maakt de zogenaamde UV-spots, die als veiligheidskenmerk op het biljet zijn aangebracht, zichtbaar. Hierdoor kan de validator vals geld in één oogopslag detecteren. Een beproefde methode die vaak in discotheken en clubs wordt gebruikt. Het voordeel is dat met de UV-lampen bijvoorbeeld identiteitsbewijzen op echtheid kunnen worden gecontroleerd.

Digitale biljetontvanger - volautomatische detectie van vervalsingen

Met een automatische biljetontvanger wordt het biljet enkele seconden ingetekend en tegelijkertijd op verschillende veiligheidskenmerken gecontroleerd. Op een display is dan te zien of het om echt geld of vals geld gaat. Dit is de absoluut veiligste methode. Vaak hebben de biljetvalidatieapparaten een intern geheugen of geheugenkaarten waarop de informatie over verschillende valuta's kan worden opgeslagen.